Mode och Livsstil

maj 27

Guide: Konsten Att Köpa Ett Exklusivt Armbandsur För Herr

Posted in livsstilnyheter      Tagged Kommentarer inaktiverade för Guide: Konsten Att Köpa Ett Exklusivt Armbandsur För Herr

herrklocka

Det är många saker man måste ha koll på innan man ska köpa ett armbandsur. Det finns väldigt många olika varianter att välja bland så det gäller att granska sig själv och sin personlighet innan så man vet vilken klocka som kommer att passa en. Många ser klockan enbart som ett praktiskt hjälpmedel, men en klocka kan berätta mer om en person än vad man tror. Vad ska man ha klockan till och när ska man använda den? Det finns många frågor att ställa så här kommer en enkel guide som kan komma väl till pass när det är dags att köpa en ny klocka.

Prisklass

Det första man ska fundera på är hur mycket pengar man vill lägga på klockan. Man kanske hittar den perfekta klockan men så visar det sig att den ligger väldigt mycket över ens egen budget. Lyxiga armbandsur för herr tenderar att kosta mycket men i gengäld får man lång hållbarhet. Avvägningen man måste göra är alltså hur mycket man är villig att investera i ”en klocka för livet”.

Storlek

Storleken är en viktig del att se till. Även en dyr klocka kan lätt se billig ut om den är för stor för mannen som bär den. Om man å andra sidan köper en klocka med en mindre urtavla kan den se ut som en damklocka – vilket inte behöver vara något negativt men är värt att ha i åtanke om det är en särskild look man är efter. Att prova klockor i olika storlekar och se med egna ögon vad som passar en är därför att föredra.

Material

Klockor med armband i läder kan vara riktigt snygga, men inte så praktiska. Lädret kan lätt bli skadat om man inte sköter det väl och på de allra flesta klockor så håller inte skinnet i mer än några år. Att köpa en klocka vars armband är gjort av ett hållbarare material kan därför öka livslängen och hållbarheten betydligt.

Analog eller digital?

Det andra man bör fundera över är om man ska ha en analog eller digital klocka. Analoga klockor har en timvisare och en minutvisare och i de flesta fall även en sekundvisare. Dessa klockor ses som mer formella och klassiska och kan bäras i princip hela tiden, oberoende av tillfälle. Man ska tänka på att dessa nästan är obligatoriska vid finare klädsel. Den digitala klockan är mer vanlig att se på armen på en aktiv människa och är otroligt populär vid olika sportarrangemang. De lyxiga armbandsuren för män är oftast enklare och besitter inte allt för många detaljer som tar fokus från  den vackra enkelheten i en välgjord klocka.

Vattenresistent

Något man lätt glömmer, men som är värt att tänka på är ifall man vill att klockan ska tåla vatten eller inte. Detta är en extra finess som finns i många klockor men som lätt ses förbi av köparen, ofta tänker man att det är en onödig detalj men för vissa är det en viktig funktion. Framförallt kan det betala sig de gånger man glömmer ta av sig klockan innan an hoppar i vattnet.